header-inio@2x
karta-inio

Tule Iniöön ja koe aito saaristolaismiljöö

Iniössä kaikki on pientä, paitsi luonto. Luotoja on yli 1000 ja rantakilometrejä yli 700. Saarista kymmenellä on asutusta vuoden ympäri. Iniössä on noin 210 ympärivuotista asukasta, mutta kesäkuukausina asukasmäärä moninkertaistuu. Kesä on tietenkin sesonkiaikaa, jolloin voi kokea kauniin, kimaltavan meren ja loistavan auringon. Kuitenkin myös Iniön keväässä, syksyssä ja talvessa on oma viehätyksensä.
IMGP0510

Iniön tärkein nähtävyys on luonto tuhansine saarineen ja luotoineen, kimaltava meri ja kirkkaansiniseltä taivaalta paistava aurinko. Norrbyn luontopolku, joka kulkee vaihtelevan maaston, kuten kuusi- ja mäntymetsän sekä mäkien ja kallioiden halki, päättyy Kasbergetille, joka on Iniön korkein paikka, 40 metriä merenpinnan yläpuolella. Kasbergetiltä saat hienon yleiskuvan Iniön saarista ja selkeällä säällä voit nähdä aina mantereelle ja Ahvenanmaan Brändöhön asti.

Iniö on osa Saariston Rengastietä, minkä ansiosta Iniöstä on hyvät yhteydet eri suuntiin. Iniöön pääset maantielautalla, ellet sitten tule omalla veneellä. Pienemmille saarille matkaa voi jatkaa yhteysaluksella ja losseilla. Iniössä voi kokea ainutlaatuisen kauniin saaristoympäristön. Täällä voi nähdä vaikka merikotkan lentävän meren yli. Tule Iniöön ja koe aito saaristolaismiljöö.

Mitä haluat tehdä Iniössä?

Alta löydät linkkejä palveluoppaaseemme, josta löydät palveluntarjoajat - täältä löydät kaikki tiedot mitä tarvitset suunnitellaksesi Iniön vierailuasi.