Siirry suoraan sisältöön

Saariston rengastie


Koko reitti on kierettävissä 10.5 – 8.9.2024 mutta saaristo on auki ympäri vuoden!
Kuva: Juho Kuva

250 kilometriä luonnonkauneutta, herkullista ruokaa, saaristotunnelmaa, hauskoja aktiviteetteja ja ikimuistoisia kesämuistoja elämään

Yli 25 vuoden ajan Saariston rengastie on ollut suosittu kohde niin pyöräilijöiden kuin autoilijoiden keskuudessa sen helposti saavutettavan saaristokokemuksen ansiosta. Tien varrella olevat saaret tarjoavat tunnelmallisia majoitusvaihtoehtoja, herkullisia saariston makuja, kivoja perheystävällisiä aktiviteetteja, historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita luontopolkuja. Rengastien kiertäminen on ilmaista lukuun ottamatta yhtä maksullista lauttamatkaa Houtskärin ja Iniön välillä.

Reitti on elämys kaikenlaisille matkailijoille ja sen voi kulkea millä tahansa tavalla – olipa kyseessä sitten polkupyörä, kävellen, bussi, moottoripyörä tai auto!

Saariston rengastie on auki 10.5 – 8.9.2024.

Saariston rengastie on avoinna toukokuun puolivälistä syyskuuhun, suositeltu matka-aika on 2-5 päivää. Mutta älä huoli, jos et voi matkustaa kesäkaudella – saaristo itsessään on avoinna joka päivä vuoden ympäri. Joten pakkaa matkalaukkusi ja ota koko perhe mukaan kokemaan upea ympäristö Suomen saaristossa!

Majoitukset, ravintolat ja aktiviteetit Saariston rengastien varrella

Saaristotien varrella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja, hyviä ravintoloita, maatilamyymälöitä ja kioskeja tarjoamassa herkullisuuksia matkan varrella. Tutkimalla karttaa löydät palveluita ja voit varata esimerkiksi aktiviteetteja ja majoitusta.

Reittikuvaukset

Tuntuuko 250 km pitkältä? Silloin 120 km pitkä Pieni rengastie on oiva valinta!

Kuva: Juho Kuva

Tunnetko että haluaisit nähdä vielä lisää saaristoa ja merta?

Silloin suosittelemme vahvasti poikkeamista ulkosaaristoon! Saadaksesi vielä ikimuistoisemman seikkailun, suosittelemme poikkeamista päiväretkelle jollekin lähialueen saarista tai ehkä jopa viettämään muutaman päivän ulkosaaristossa? Yhteysalus m/s Utö liikennöi asutuille saarille Saaristomeren kansallispuistossa, kaikilla reitin varrella olevilla saarilla on oma ainutlaatuinen persoonansa; kulttuurihistoriallisesti arvokas Nötö, Aspö tunnetaan pelimanniperinteistään, Jurmo tarjoaa erityistä luontoa pitkine kapeine rantoineen ja Utölla on mielenkiintoinen luotsi- ja majakkahistoria.

Nötö

Aspö

Jurmo

Utö

Tarvitsetko apua matkasi suunnitteluun tai onko sinulla kysymyksiä matkasi aikana?

Älä epäröi ottaa yhteyttä matkailuneuvontaamme!

+358 40 0117 123
visit@pargas.fi