Nauvo

Viehättävä ja eloisa saaristoyhteisö

Nauvo on viehättävä ja eloisa saaristoyhteisö, jossa on noin 1500 asukasta

Kesällä asukkaiden määrä kuitenkin moninkertaistuu kesävieraiden saapuessa Nauvoon. Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta, Lillandetista ja Storlandetista, sekä ainutlaatuisesta saaristosta, jossa on noin 3 000 saarta ja luotoa. Vuodenaikojen vaihtelut saaristossa muokkaavat elämäntapaa omalla erityisellä ja inspiroivalla tavallaan.

Karta över Nagu
Nagu gästhamn

Nauvon keskusta

Maatalous ja matkailu ovat Nauvon tärkeimpiä elinkeinoja. Täällä tuotettavat tuotteet ja palvelut ovat varmasti hyvälaatuisia. Osa tuotteista ja palveluista sijaitsee vierassatamassa Kyrkbackenista pohjoiseen. Vierassatamalla on paljon tarjottavaa, aina merkkivaatteista savustettuun kalaan. Lämpimänä kesäpäivänä veneiden, ravintoloiden, kahviloiden ja putiikkien kirjo tuo mieleen Rivieran, kun kävelee rantaa pitkin Framnäsin suuntaan.

Paikka täynnä kulttuuria ja luontoa

Nauvossa on paljon tarjottavaa kulttuurista kiinnostuneelle. Käymisen arvoisia ovat Nauvon keskiaikainen harmaakivikirkko ainutlaatuisine vuodelta 1791 peräisin olevine Schwan-urkuineen sekä Seilin puukirkko ajalta, jolloin Seilin saari toimi spitaalisten karkotuspaikkana. Nauvon luonnosta on mahdotonta saada kyllikseen, se tarjoaa vaihtelua määrättömiin. Nauvossa on sisäsaariston rehevää maisemaa ja ulkosaariston karuja kallioita. Nauvossa on hyvä elää, asua ja työskennellä; täällä on helppo voida hyvin. Nauvo on elämäntapa.

Näe ja koe Nauvossa

Nauvon Vierasvenesatama

Nauvon vierasvenesatama on yksi Paraisten saariston eniten vierailluista paikoista kesän aikana. Täällä on vierasvenesatamahuolto, useita ravintoloita, pieniä myyntipajoja ja turisti-info. Tämä on Pieni Rengastien keskusta, täältä alkaa Nauvon ja Rymättylän välinen yhteysalus. Täältä voi kesän aikana matkustaa Seiliin tai Turkuun.

Nauvon harmaakivikirkko

Nauvon harmaakivikirkko sijaitsee Kyrkbackenilla Nauvossa, kivenheiton päässä vierasvenesatamasta. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla, mutta tarkkaa rakennusvuotta ei ole tiedossa. Kirkko on pyhitetty Pyhä Olaville, kirkon ulkopuolella on merkkipaalu vaeltelijoille Pyhän Olavin merireitille.

Framnäsin uimaranta

Vierasvenesataman vieressä on Framnäsin niemi. Täällä on uimaranta ja lentopalloverkko.
Rannan läheisyydessä löytyy kalliota jossa voi istua ja laituri. Tämä on täydellinen paikka nauttia kauniina kesäpäivänä.

Westerholmin polku

2,5km pitkä luontopolku alkaa Nauvon Etelä satamassa ja jatkuu Saaristotien eteläiselle puolelle Ernholmiin. Polku johtaa ylös Jitukastbergetille joka sijaitsee 42 m meren yläpuolella, joka antaa hienon näköalan. Tämä polku on omistettu taiteilija ja maisemamaalari Victor Westerholmille, joka vietti nuoruutensa täällä.

Eteläsatama

Vastakkaisella puolella vierasvenesatamasta löydät Etelä sataman. Monella on pienveneensä täällä ja täällä on myös ravintoloita, kahviloita ja elintarvikekauppoja.
Etelä satama on myös iso torialue joka houkuttelee paljon myyjiä ja vierailijoita syyskuussa sadonkorjuujuhlan aikana.

Päivämatka Seiliin

Seili on saari joka sijaitsee Nauvosta pohjoiseen, joka on tunnettu synkästä historiastaan. Täällä upea luonto kohtaa mielenkiintoisen historian; Seili toimi aikaisemmin paikkana mihin spitaaliset ja mielisairaat ihmiset päätyivät. Tänne voi ajaa laivalla Nauvon satamasta (tai Turusta jos valitset M/S Norrskärin) ja voit myös yöpyä täällä.

Aikataulut laivoille: M/S Östern ja  M/S Norrskär