Korppoo

karta-korpo

Taivaan ja meren saumakohdassa

Meri tärkeä työkenttä

Korppoon kunta-alue kattaa nykyisellään yhteensä 1 544 km2, josta maapinta-alan osuus on 169 km2. Korppoo muodostuu yhteensä noin 2 000 saaresta ja luodosta. Korppoon pääsaari eli Kyrklandet on pinta-alaltaan suurin ja Norrskata on Korppoon toiseksi suurin saari. Korppoota ympäröivän suuren merialueen ansiosta meri on vuosisatoja toiminut ja toimii edelleen

korppoolaisten tärkeänä työkenttänä, ennen kaikkea kalastuksen ja merenkulun muodossa, mutta myös luotsi- ja majakanvartijapalvelujen olemassaololla on ollut tärkeä merkitys saariston asukkaille.

PICT3220

Korppoo ja Korpoström

Korppoossa suosittelemme tutustumista Korpoströmiin, joka on Saaristokeskuksineen ollut kautta aikain tärkeä solmukohta ja paikkakunnan kulttuurielämän rikastuttaja. Korpoströmissä on myös muistomerkki, joka on pystytetty ruotsalaisten ja venäläisten vuonna 1743 käymän meritaistelun muistoksi. Lisäksi Korppoossa on kotiseutumuseo, jossa on muun muassa 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus, aittoja ja erilaisia pitäjässä käytettyjä käyttöesineitä.

Korppoossa taivas ja meri kohtaavat

Korppoon saaristossa on sekä vehreitä saaria että karua karikkoa. Korppoon metsissä voi vaellella syysmyrskyjen raivotessa tai talven peiteltyä luonnon ensilumeen. Täällä on myös rantoja, joita pitkin kulkea ja salmi jossa meloa: kaiken kaikkiaan saaristoluonto tarjoaa mahdollisuuksia elämyksiin, jotka ylittävät toinen toisensa. Korppoossa taivas ja meri kohtaavat, ja sinä olet niiden saumakohdassa.

Näe ja koe Korppoossa

Saaristokeskus Korpoström

Saaristokeskus Korpoströmistä löydät kaiken tarvitsemasi: majoituksen, ruoan, vierassataman, kauppoja ja kulttuuritarjontaa. Kun sinulla on katto pään yllä ja ruoka vatsassa, suosittelemme tutustumaan keskuksen näyttelyyn (2022-2023: “Migration”), Junnulabraan lapsille tai vierailemaan käsityöläisten työpajassa. Täällä koko perhe voi pitää hauskaa säästä riippumatta!

Shoppailla

Korppoon pienestä koosta huolimatta paikkakunnalla on paljon erilaisia ​​ostosmahdollisuuksia! Osta sisustustuotteita, vaatteita ja kosmetiikkaa Amalias Hem -kaupasta, marokkolaisia ​​mattoja Nomadhome -liikkeestä, suomalaista vaatesuunnittelua Niinmun designista ja kukkia Anna-Lenan kukkakaupasta. Tutustu myös Saaristokeskus Korpoströmin tarjontaan, vierasvenesataman Verkanin Sea Shopiin tai moniin maatiloihin, jotka myyvät paikallisia herkkuja.

Korppoon kotiseutumuseo

Korppoon kotiseutumuseo sijaitsee n. 800 m päässä Korppoon kylän keskustasta. Vehreältä maatilalta löytyy noin kymmenen rakennusta, jotka kaikki on siirretty sinne Korppoon eri osista. Tutustu mm. kalastusaittaan museon rannalla. Kokoelmista löytyy vanhoja käyttöesineitä, työvälineitä, kalusteita ja vaatteita. Esillä on myös vanha kyläkauppa.

Luontoaktiviteetit ja ulkoilu

Koe yksi Korppoon monista luontoaktiviteeteista! Go Archipelago tarjoaa elämykset pienille ryhmille, joissa vieraat saavat kokea saariston parhaan tarjonnan, etenkin keväällä ja syksyllä. Naawa – Nature Awakening tarjoaa ainutlaatuisia ulkoiluelämyksiä Suomen kauniissa saaristossa. Kiinnostaako telttailu puissa, ruoanlaitto ulkona, osallistuminen luontokävelyyn tai vaikka luontoparkour? Korppoossa on myös suosittu ympäristötaiteen näyttely Paljasjalkapolku ja paikkakohtaisista teoksia Österretaisin kylässä. Jokainen näyttely käsittelee ihmisen suhdetta luontoon tavalla tai toisella.

Tapahtumat Korppoossa

Osallistu Korppoon tunnelmallisiin kesätapahtumiin! Korpo Sea Jazz on heinäkuussa, ja sitä on järjestetty vuodesta 1989. Kuumat kotimaiset jazz-nimet houkuttelevat kävijöitä Saaristomeren omalle festivaalille. Sibelius Korppoossa -festivaali järjestetään vuosittain heinäkuun kolmantena viikonloppuna, jo 19. kertaa vuonna 2022. Festivaalin aikana Jean Sibeliuksen pianotuotanto esitetään kuuden eri konsertin aikana.

Korppoon kirkko

Korppoon kirkko sijaitsee keskellä Kyrklandetia. Se on keskiaikainen harmaakivikirkko, joka on rakennettu 1400-luvulla ja pyhitetty arkkienkeli Mikaelille. Keskiaikaisen sisustuksen erikoisuus on keskiaikainen kuorilehteri – Suomessa ainoa laatuaan säilynyt.