header-korppoo@2x
karta-korpo

Taivaan ja meren saumakohdassa

Korppoon kunta-alue kattaa nykyisellään yhteensä 1 544 km2, josta maapinta-alan osuus on 169 km2. Korppoo muodostuu yhteensä noin 2 000 saaresta ja luodosta. Korppoon pääsaari eli Kyrklandet on pinta-alaltaan suurin ja Norrskata on Korppoon toiseksi suurin saari. Korppoota ympäröivän suuren merialueen ansiosta meri on vuosisatoja toiminut ja toimii edelleen korppoolaisten tärkeänä työkenttänä, ennen kaikkea kalastuksen ja merenkulun muodossa, mutta myös luotsi- ja majakanvartijapalvelujen olemassaololla on ollut tärkeä merkitys saariston asukkaille.
PICT3220

Korppoossa suosittelemme tutustumista Korpoströmiin, joka on Saaristokeskuksineen ollut kautta aikain tärkeä solmukohta ja paikkakunnan kulttuurielämän rikastuttaja. Korpoströmissä on myös muistomerkki, joka on pystytetty ruotsalaisten ja venäläisten vuonna 1743 käymän meritaistelun muistoksi. Lisäksi Korppoossa on kotiseutumuseo, jossa on muun muassa 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus, aittoja ja erilaisia pitäjässä käytettyjä käyttöesineitä.

Korppoon saaristossa on sekä vehreitä saaria että karua karikkoa. Korppoon metsissä voi vaellella syysmyrskyjen raivotessa tai talven peiteltyä luonnon ensilumeen. Täällä on myös rantoja, joita pitkin kulkea ja salmi jossa meloa: kaiken kaikkiaan saaristoluonto tarjoaa mahdollisuuksia elämyksiin, jotka ylittävät toinen toisensa. Korppoossa taivas ja meri kohtaavat, ja sinä olet niiden saumakohdassa.

Mitä haluat tehdä Korppoossa?

Alta löydät linkkejä palveluoppaaseemme, josta löydät palveluntarjoajat - täältä löydät kaikki tiedot mitä tarvitset suunnitellaksesi Korppoon vierailuasi.