Hoppa till innehåll
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Niklas Winter Trio – Hank Williams under skärgårdshimlen

12.06 19:00-20:00

15€

Niklas Winters spännande jazziga arrangemang av kända och mindre kända stycken av countrylegenden Hank Williams framförda av musiker av världsklass.

‘Vi kan föreställa oss en bild av Hank Williams som sitter ensam vid ett båtskjul ute i skärin och tittar upp mot stjärnorna en stilla sommarnatt. Han tar sin gitarr men den gamla bekanta sången låter plötsligt helt annorlunda…’

Henry Lowther (UK) – trumpet
Niklas Winter – gitarr
Lauri Antila – kontrabas

Konsertens längd: ca 1 timme.
Biljetter: 15€. Via netticket.fi samt på plats innan konserten.

Henry Lowther är en London-baserad musiker som spelat in mest och samarbetat med de flesta. Han har spelat i Gil Evans och Charlie Watts big bands och med George Harrison, Paul McCartney, Mannfred Mann, Elton John och många andra världskända artister. Lowther spelade på den legendariske Woodstock -estivalen 1969.
Niklas Winter är globalt aktiv som jazzgitarrist och som kompositör i olika sammanhang. Efter åren på Berklee College of Music under 90-talet har Winter gjort ett femtiotal konserter årligen runtomkring i världen under eget namn. Han har gett ut nio album under eget namn.
Lauri Antila är bosatt i Stockholm sedan över trettio år tillbaka och är aktiv som jazz- och folkmusiker både i Sverige men också internationellt. Han har också gjort ett flertal samarbeten inom teatern och som basist är han känd för sitt stora sound och goda smak för det melodiösa.

www.henrylowther.com
www.niklaswinter.com
https://www.facebook.com/lauri.antila.7

Detaljer

Datum:
12.06
Tid:
19:00-20:00
Kostnad:
15€
Evenemang Kategorier:
,

Annan