Vilken Meny! − Senapsstadens förlorade rykte
Middagsbordet är dukat på ett internationellt matkongress! Matredaktörer, kulinarister, finsmakare – smaker och smaklösheter. En kväll med överraskningar kommer dansande framför oss med vändpunkter från Åbos dunkla mathistoria och låter såsen tjockna med hjälp av passionerade tal samt dansnummer. Hur lakkorv blev till – skulle det ha gått att inhibera?
Matteater utvecklat av Johanna Keinänen och Liisa Ruuskanen avslöjar de hemliga filerna i Åbos mathistoria. Ett utmärkt val som lillajulsprogram – upplevelsen innehåller både show och middag. Föreställningarna äger rum i november och december.
Menyn för föreställningarna ansvarar Arttu Parviainen (Nahkurin Kellari och Vanha Talli), som vann guld i IKA Culinary Olympics 2024 som en del av det finska kocklandslaget.
Menyalternativ, se på webbsidan: innehållande kött eller veganskt.
Arbetsgruppen
MANUS OCH REGI Johanna Keinänen | KONCEPT OCH KONSULTERING Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFI Arbetsgruppen | DANS Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Riku Lehtopolku, Suvi Nieminen och Elina Raiskinmäki | SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN Magnús Sigurðarson | LJUDDESIGN Ilkka Tolonen | KOSTYMDESIGN Marjo Haapasalo | FOTOGRAFIER OCH GRAFISK DESIGN Jussi Virkkumaa | PRODUKTION Aurinkobaletti
Premiär: 14.11.2024 | Aurinkobaletti, Åbo
Längd: ca 2 h
Åldersrekommendation: +12 år
Föreställningar
Tor 20.11. klo 19
Fre 21.11. klo 19
Lör 22.11. klo 17
Fre 28.11. klo 19 (preliminärt fullbokad)
Lör 29.11. klo 17
Tor 4.12. klo 19
Fre 5.12. klo 19
Fre 12.12. klo 19
Lör 13.12. klo 17
Fre 19.12. klo 19
Lör 20.12. klo 17
Biljetter: 79 € / person. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ på webbsidan).
Vinpaket
Till middagen erbjuder vi även vinpaket, innehållande 3 glas:
18 € / person (med alkohol)
15 € / person (alkoholfritt)




