Pyhän Olavin merireitti

Kuva: Rania Rönntoft

100syyta_kumppanibannerit_2020_980x120

Tervetuloa Pyhän Olavin merireittiin Turusta Trondheimiin. Mielenkiintoinen matka odottaa sinua!

Vaella maailman kauneimmassa saaristossa saarelta toiselle. Matkasi alkaa Suomen Turusta Turun Tuomiokirkosta ja kulkee Ahvenanmaan saariston kautta Ruotsiin, jossa reitti yhtyy olemassa oleviin Olavinreitteihin. Reitti päättyy Atlantin valtameren rantaan Norjan Trondheimiin.

St Olav Waterway – Pyhän Olavin merireitti – avattiin 24 toukokuuta 2019.

Pyhän Olavin merireitti on 6.12.2018 lähtien virallisen Olavinreitti Pohjoismaissa.

OutdoorArctiven sivuilla löydät karttoja ja lisätietoa Pyhän Olavin merireitistä ja reittivaihtoehdoista.

Lisätietoa Pyhän Olavin merireitistä löydät heidän omilla sivuilla.

st_olav_waterway_map

Reittikuvaus - Turunmaan saaristo

Merireitti alkaa Turusta ja kulkee historiallisesti kiinnostavien alueiden kautta Suomen ja Ahvenanmaan saaristossa.

Voit myös siirtyä osan matkastasi linja-autolla, sillä paikallisliikenteen vuoroja on tarjolla koko pyhiinvaellusreitillä. Reitin varrella on myös useita meriliikennettä hyödyntäviä osuuksia, joilla voit ihailla maisemaa yhteysaluksen kannelta.

Sinulla on monia mahdollisuuksia poiketa reitiltä ja kierrellä omia polkujasi, mutta tämä vaatii hieman lisäsuunnittelua ja aikaa. Salaiset mansikkapaikat odottavat sinua pikkuteiden varrella.

Muutamia vinkkejä todellisen saaristoluonnon löytämiseksi

 • Matkusta veneellä Turun Aurajokirannasta Nauvon keskustaan
  Vitharun
 • Matkusta veneellä Turun Aurajokirannasta Pohjois-Nauvoon Seilin saarelle. Jatka Nauvon keskustaan yhteysaluksella:
  Vitharun
  M/S Östern 
 • Vieraile Paraisten ja Nauvon eteläisessä saaristossa kääntymällä päätieltä Granvikiin (tie nro 1802). 8 kilometrin päästä astu yhteysalukseen (m/s Viken), joka kulkee Björkholmiin tai Pensariin. Molemmissa kohteissa voi majoittua vuokramökeissä. Tarkista yhteysaluksen aikataulut ennakkoon. Pensarista voit jatkaa yhteysaluksella eteenpäin esimerkiksi Brännskäriin ja Kirjaisiin Nauvon Lillandissa. Kirjaisissa on kesäisin palveluja (kauppa ja ravintola) ja sieltä voi jatkaa matkaa jalkaisin.
  Pensar Sandvik
  Björkholm
  Brännskär
  Kirjais 
 • Nauvon Lilllandissa sijaitsevassa Kirjaisista menee yhteysalus Brännskäriin. Bränskärissä on tarjolla majoituspalveluja. Kirjaisiin pääsee kulkemalla päätietä Nauvon lautan jälkeen 6,2 km ja kääntymällä vasemmalle Kirjaisiin (14,3 km) tai kulkemalla vaihtoehtoisesti päätietä 9,2 km ja kääntymällä vasemmalle Kirjaisiin (11,7 km). Kirjaisissa on kesäisin palveluita (kauppa ja ravintola). Yhteysaluksen laituri sijaitsee kylän tuntumassa, jossa tie päättyy.
  Brännskär
  Kirjais 
 • Koe ulkosaaristo yhteysaluksella matkustaen. m/s Eivor liikennöi Nauvon Pärnäisistä. Yhteysalus lähtee Korppoon lautan vierestä. Vieraile Nötössä, Aspössä, Jurmossa tai Utössä.
  Meritie.fi
   
 • Jos et halua palata Pärnäisiin vaan jatkaa matkaasi Kökariin, tarkista onko tarjolla charter-kuljetuksia.
  AspöCharter 
 • Poikkea Houtskäriin ja Norrskatalle ennen kuin jatkat yhteysaluksella Kökariin. Yhteysalusten laiturien vierestä Galtbyn satamasta autolautat kulkevat Houtskäriin ja Norrskataan.
  FinFerries aikataulut

Kuvagalleria