Saariston rengastie

Auki

14.5-29.8.2021

Kuva: Juho Kuva

Saariston-rengastie_2021

Saariston rengastie täyttää 25 vuotta! Sadat tuhannet ovat kokeneet reitin joko moottoriajoneuvolla, polkupyörällä tai jalan perustamisvuoden jälkeen. Tänä kesänä noin 250 km pitkä reitti on avoinna 14.5.–29.8.2021.

Tervetuloa tutustumaan Turunmaan upeaan saaristoon ja saaristokaupunki Paraisten viiteen pääsaareen!

Saariston rengastie on täynnä nähtävää, koettavaa ja tekemistä.

Kulje autolla tai bussilla, pyöräile tai vaella - voit itse valita

Auki 14.5.-29.8.2021

Pituus: 250km (josta 220km ajomatkaa)
Lauttoja: 8-9
Suositusaika: 2-5 päivää

Saariston rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon.

Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä. Rengastie kulkee Paraisten kaikkien pääsaarten läpi. Jokainen saari on ainutlaatuinen ja kesäisin täällä on tarjolla monipuolista palvelua.

Suosittelemme myös  poikkeamaa reitiltä ja tutustumaan saariston tarjontaan. Ulkosaaristo on ainutlaatuinen ja etenkin Jurmossa ja Utössä kannattaa vierailla jos on ylimääräistä aikaa.

Saariston rengastie on mukava tapa tutustua saaristoon. Voit itse valita, kuinka liikut saaristoalueella: veneellä, pyörällä, moottoripyörällä, autolla, bussilla tai vaeltamalla. Minkä tavan valitsetkin, saaristo tarjoaa hyvät kulkuyhteydet. Reitti on noin 250 kilometrin pituinen (josta 220km ajomatkaa) ja monet erilaiset lautat ja yhteysalukset vievät sinut haluamaasi kohteeseen. Hienointa siinä on se, että pääreitillä vain Iniön Dalenin ja Houtskarin Mossalan välinen lautta maksaa, muut lautat ovat ilmaisia. Kesällä pääsee kulkemaan koko reitin, muina aikoina joutuu kääntymään takaisin puolivälissä joko Houtskarissa tai Iniössä riippuen siitä, kumpaan suuntaan reittiä kiertää.

Erilaisia tapoja matkustaa

Turusta pääsee saaristoon myös bussilla, mutta ihan koko reittiä bussilla ei pääse kulkemaan. Katso aikataulut www.tlo.fi.

Reitin varrella on tarjolla monipuolisia palveluja bed and breakfast- majoituksesta hotelleihin, sekä erilaisia ravintoloita ja kauppoja, joten tänne on mahdollista matkustaa myös kesäkauden ulkopuolella. Kaikki lautat liikennöivät vuoden ympäri, paitsi yhteysalus Houtskarin ja Iniön välillä, joka liikennöi ainoastaan kesäisin.

Lue lisää reitistä tästä:

Pieni rengastie

Kokeile lyhyempää versiota, Saariston Pientä rengastietä silloin kun käytössäsi on vähemmän aikaa saariston kokemiseen. 

Saariston rengastie on auki kesällä

Saaristo on auki joka päivä ja tänne pääsee ympäri vuoden. Mitä tarkoittaa se, että Saariston rengastie on auki vain kesällä?

Saariston rengastien yhdistää yhteysalus m/s Antonia Houtskarin (Mossala) ja Iniön (Dalen) välillä. Tämä on Saariston rengastien ainut maksullinen lautta. Liikenne tällä lauttavälillä alkaa jälleen 14.5.2021 ja jatkuu 29.8.2021 asti.
 
Kaikki muut lautat Rengastien varrella liikennöivät ympäri vuoden.
 

Tärkeä tietää

Ottakaa huomioon:

  • Varaa aikaa ja ota rauhallisesti!
  • Mitä pidemmälle saaristoon mennään, sitä kapeamiksi käyvät tiet. Kuoppaisilla teillä ajaminen voi matalalla autolla olla hankalaa.
  • Reitin varrella on  vain osittain pyöräteitä. Otathan autoilijana huomioon muut kulkijat.
  • Kaikki lautat ovat maksuttomia, paitsi m/s Antonia (ja m/s Östern Pienellä rengastiellä)
  • Lautoille ei voi varata paikkoja etukäteen, joten suunnittelethan reittisi etukäteen ja varaat aikaa.
  • Hakkenpää-Velkua lautta ainoastaan kevyeelle liikenteelle
Ringvägen_1200x1500mm2018_HighQuality

Kuvagalleria

 

 

Seuraa meitä Facebookissa.

Saariston rengastie - Skärgårdens ringväg